Hij komt er weer aan, de Cito-toets in groep 8. Al bij de start van het nieuwe schooljaar treffen scholen hun voorbereidingen. Helemaal nu het ministerie van Onderwijs de Cito-toets van het Centraal Instituut voor Toetsen in het Onderwijs (inderdaad: Cito) als standaard aanhoudt. Vooralsnog staat de Cito-toets gepland om 11, 12 en 13 februari. Eerder was sprake dat de toets verlaat zou worden naar mei. Maar daarover is nu nog niets bekend.

Veel ouders zitten met vragen over de Cito-toets, zeker als het de eerste keer is dat een kind de Cito-toets maakt. Wat is de Cito-toets eigenlijk? En is het verplicht dat kinderen die toets maken? Hoe serieus wordt de Cito-score door middelbare scholen genomen, want het blijft een momentopname?

Om te voorzien in deze vele vragen is de Vraagbaak Cito-toets opgericht. Op deze weblog worden tien veelgestelde vragen uitgebreid beantwoord. Mocht u zelf nog met vragen zitten over de Cito-toets, dan verwijzen wij u graag door naar onze Vraag en Antwoord-pagina. U kunt hier een reactie plaatsen met daarin uw vraag. Uw vraag kan zowel beantwoord worden als andere bezoekers van de website, als door ons. Hoe dan ook, wij waken over de kwaliteit van de antwoorden en zullen de betreffende antwoorden op waarheid controleren.

Wij wensen u veel succes met de voorbereidingen op de Cito-toets.

De 10 Meest Gestelde Vragen over de Cito-toets

Hieronder volgen de 10 meest gestelde vragen over de Cito-toets. Door op de vraag te klikken gaat u naar het betreffende artikel met antwoord.

  1. Wat is de Cito-toets?
  2. Is de Cito-toets verplicht?
  3. Wat is het schooladvies van de leerkracht in groep 8?
  4. Hoe moet ik de uitslag van de Cito-toets lezen?
  5. Mijn kind heeft laag gescoord. Kan hij dan nog naar een hoger niveau?
  6. Is de Cito-toets oefenen aan te raden?
  7. Hoe kan de Cito-toets worden herkanst?
  8. Waarom zijn er twee varianten van de Cito-toets?
  9. Wat doen middelbare scholen met de Cito-score?
  10. Hoe bereid ik mijn kind voor op de Cito-toets?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten